Spaghetti carbonara

de papabundetot in Spaghete, 4 Iun 2014 | 14028 vizualizari

 

Desi imi plac tare mult aceste paste nu cred ca am facut vreodata pana acum,preferand mereu sa le mananc la restaurant atunci cand aveam pofta.Asa ca astazi pentru ca tot aveam nevoie de ceva rapid pentru cina,am zis sa incerc si eu sa le fac sa vedem daca ies la fel de bune ca si cele mancate pana acum in oras :). M-am inspirat din reteta lui Florin Dumitrescu (Masterchef),pana la un punct,dar am adaugat si nota mea personala…caci altfel nu se putea :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr spaghetti bio
  • 2 galbenusuri de ou
  • nucsoara rasa
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 150-200 gr bacon crud afumat
  • parmezan
  • 200 ml smantana de gatit
  • chilly,
  • sare
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti carbonara:

Am fiert pastele in multa apa cu sare (100 gr paste la 1 L apa),conform indicatiilor de pe ambalaj.Baconul l-am taiat in bucatele potrivite ca si marime,(aproximativ 2 cm),intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,am adaugat usturoiul taiat marunt si mai apoi baconul,pe care l-am rumenit frumos.Am luat apoi tigaia deoparte si am asteptat sa fiarba pastele.

Galbenusurile le-am amestecat cu nucosara rasa,zeama de lamaie,sare si chilly,le-am batut bine si am adaugat putina smanatana de gatit.Dupa ce pastele au fiert,am oprit o parte din apa in care au fiert si pastele scurse  le-am adaugat in tigaia cu bacon,am pus apoi peste ele galbenusurile ,restul de smantana de gatit si putina apa de la paste si am amestecat bine pana cand pastele s-au acoperit de sos.Am pus si putin parmezan deasupra si am servit apoi cu mare pofta pastele.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti carbonara